Crnogorski ministar pravde: Nastup Đeljošaja preteran

© Sputnik / Dejan SimićDr Vladimir Leposavić
Dr Vladimir Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Jučerašnji nastup predsednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja je bio preteran, tim pre što je prošle godine, u istoj situaciji ali prema prethodnoj vlasti, njegov stav o ovom pitanju bio sasvim različit. Iz tog i drugih razloga, ocena ove situacije i stav koji je zauzeo predsednik Vlade su opravdani, kazao je crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić.

„Treba imati u vidu da zdravstvene mere i restrikcije traju već godinu dana, a sa njima i ekonomske teškoće koje posebno trpe mali privrednici, ugostitelji i građani-preduzetnici. Posebno je važna činjenica da je Đeljošaj opozicioni lider koji predstavlja nacionalnu manjinu, zbog čega njegovi politički stavovi i izjave moraju biti tolerisani više nego što bi to uobičajeno bio slučaj, a njegova sloboda izražavanja šire garantovana. Na to nas podseća i obavezuje i Evropski sud za ljudska prava“, piše u saopštenju koje potpisuje Leposavić.

U saopštenju se dodaje da veruju da Đeljošaj nije imao za cilj da izazove nestabilnost državnih institucija, budući da zastupa interese i prava građana Tuzi i svojih sunarodnika, jer bi to, kako navode, bilo krajnje neodgovorno prema svim građanima uključujući i meštane opštine Tuzi i njihove interese i potrebe, prenosi In4s.

Leposavić je apelovao na sve političke subjekte, građane i medije da temama od opšteg interesa pristupaju dobronamerno i odgovorno, a „ne senzacionalistički i vođeni partikularnim ili privatnim interesima“.

„Predstavnici političke većine i građani koji su proteklih godina i decenija trpeli sistematsku diskriminaciju imaju jedinstvenu priliku da zadovoljenju pravde pristupe kroz razumevanje i toleranciju pre negoli zahtevanjem oštrih osuda i sankcija, jer je ovo drugo upravo bio manir prethodne vlasti koji je naše društvo odlučilo da napusti i prevaziđe. Kada su u pitanju nacionalne i druge manjine, ovo nije samo preporuka, već i obaveza celog društva i svih njegovih institucija“, rekao je Leposavić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala