Jermenija: Predsednik razgovarao s načelnikom Generalštaba čiju ostavku traži premijer

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaJermenija: Predsednik razgovarao s načelnikom Generalštaba čiju ostavku traži premijer
Jermenija: Predsednik razgovarao s načelnikom Generalštaba čiju ostavku traži premijer  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan posetio je Generalštab jermenske vojske gde se sastao sa načelnikom Onikom Gasparjanom čiju ostavku traži premijer Nikol Pašinjan. Za sada nema detalja o njihovom razgovoru.

 

Sarkisjan se prethodno sastao i sa predstavnicima opozicije – kandidatom „Pokreta za spasenje domovine“ za premijera  Vazgenom Manukjanom, liderom stranke „Otadžbina“ Arturom Vanecjanom i drugima sa kojima je razgovarao o najnovijim političkim događanjima u zemlji.

Prema rečima Vancjana, predsednik je obećao da će saslušati stavove svih strana i tek onda doneti objektivnu odluku.

 

Jermeniju potresa nova politička kriza koja je izbila posle neopreznih reči samog premijera o ruskim raketama „Iskander“.

Podsetimo, Pašinjan je u intervjuu za izdanje 1in.am govorio o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu u jesen prošle godine i tom prilikom, komentarišući izjavu bivšeg jermenskog predsednika Serža Sargsjana da su jermenske snage mogle na samom početku borbenih dejstava da upotrebe rakete „Iskander“, izneo tvrdnju da je uspešno dejstvovalo svega 10 odsto tih raketa.

Zamenik načelnika Generalštaba Hačatrjan je ismejao tu njegovu izjavu, dodajući da je to neozbiljno.

Hačatrajn je u međuvremenu smenjen a Pašinjan je tražio i ostavku načelnika Generalštaba.

Na ulice glavnog grada juče su izašle i pristalice Pašinjana i opozicija i njihove pristalice. Tokom dana prekinuta su okupljanja pristalica premijera a sam Pašinjan je pozvao sve političke snage na dijalog.

Opozicija se, međutim, od sinoć nalazi ispred zgrade parlamenta. Oni od predsednika traže da ne potpiše odluku o smeni načelika Generalštaba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala