Iran: Američki udar na Siriju je kršenje međunarodnog prava

© Foto : SANANapad Izraela na Damask
Napad Izraela na Damask - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Teheran smatra napad SAD-a na Siriju agresijom i kršenjem međunarodnog prava, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Said Hatibzade.
 „Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana oštro je osudio ilegalni i agresivni napad američkih snaga na istoku Sirije i smatra ga kršenjem međunarodnog prava“, navodi se u izjavi Ministarstva.
Američki admiral Džon Kirbi - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pentagon Lavrovu: U dovoljnoj meri smo informisali rusku stranu o napadu

Kako je naveo Hatibzade, SAD-e su nanele udar Siriji 'kao nastavak stalne agresije' Izraela. Takođe je naglasio, da se „američke baze na nezakonitoj osnovi nalaze na teritoriji Sirije, u kojima Amerikanci obučavaju teroriste“.

Prema rečima diplomate, napad SAD-e na objekte u Siriji je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i dovešće do većeg broja sukoba i destabilizacije situacije u regionu.

Ranije je Pentagon saopštio, da je Amerika izvela napad na nekoliko objekata na sirijsko-iranskoj granici, koje su koristile proiranske grupe.

Prema podacima Pentagona, uništeno je nekoliko objekata šiitskih grupa. Pentagon navodi da je ovaj potez odgovor na nedavne napade na američke i koalicione snage u Iraku.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala