Hapšenje u Budvi: Privedena tri Danca i Crnogorac, nađeno oružje i eksploziv

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Tri danska i jedan crnogorski državljanin uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su planirali izvršenja najtežih krivičnih dela.

Kriminalistička policija Budve je putem međunarodne policijske saradnje sa policijom Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbednosno interesantne osobe - danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, koji su boravili zajedno u Budvi, preneo je Tanjug.

R. H. (36), F. T. R. (37) i L. P. (24) iz Danske i M. R. (28) iz Andrijevice su u Budvi iznajmili četiri stana na različitim lokacijama.

Zbog sumnje da u Budvi borave radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, kao i službenicima Specijalnog policijskog odeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rentakar vozila koje koriste.

„Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge i dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle“, saopšteno je iz policije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala