Alijev: Izjava Pašinjana smešna, Jermenija nije koristila „Iskandere“ u Karabahu

© Press-služba prezidenta Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Azerbejdžana Ilham Alijev
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da Jermenija nije koristila „Iskandere“ tokom konflikta u Nagorno-Karabahu, kao i da izjavu premijera Jermenije Nikola Pašinjana po tom pitanju treba smatrati „anegdotom“.

Alijev je istovremeno i prokomentarisao poslednja dešavanja u Jerevanu, rekavši da su to unutrašnja pitanja Jermenije i da je za aktuelnu situaciju krivo i prethodno i sadašnje rukovodstvo zemlje.

„Ti događaji pokazuju da je Jermenija danas u toliko teškoj situaciji da ti procesi koji se tamo odvijaju podrivaju jermensku državnost i za to su krivi i prethodno i sadašnje rukovodstvo Jermenije“, rekao je Alijev.

Prema njegovim rečima, vlada Nikola Pašinjana vodi zemlju u „ambis i rasulo“.

Nešto ranije se tim povodom oglasilo i rusko Ministarstvo odbrane koje je takođe potvrdilo da „Iskanderi“ nisu korišćeni, kao id a se čitav kontingent raketa sve vreme nalazio u magacinima oružanih snaga.

Podsetimo, Pašinjan je u intervjuu za izdanje 1in.am govorio o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu u jesen prošle godine i tom prilikom, komentarišući izjavu bivšeg jermenskog predsednika Serža Sargsjana da su jermenske snage mogle na samom početku borbenih dejstava da upotrebe rakete „Iskander“, izneo tvrdnju da je uspešno dejstvovalo svega 10 odsto tih raketa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala