Zvezda eliminisana iz Lige Evrope, iako je dvaput odolela Milanu

© REUTERS / DANIELE MASCOLOFudbaleri Zvezde nezadovoljni odlukom sudije Mancana
Fudbaleri Zvezde nezadovoljni odlukom sudije Mancana - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su iz Lige Evrope posle remija sa Milanom rezultatom 1:1 u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope. Ukupan rezultat dvomeča bio je 3:3, ali je italijanski klub prošao dalje zbog više golova postignutih u gostima.

Zvezda je i drugi put u poslednjih nekoliko sezona zaustavljena u prvoj nokaut fazi Lige Evrope, što je bio slučaj i protiv moskovskog CSKA 2018. godine.

Posle 2:2 u Beogradu i 1:1 u Milanu odlučilo je pravilo gola u gostima, a pošto su Rosoneri postigli dva u Srbiji, a crveno-beli jedan u Italiji, dalje je prošao Milan.

Meč ste mogli da pratite uživo na našem portalu – OVDE

Utakmica nije dobro počela za Zvezdu pošto je Marko Gobeljić skrivio penal u sedmom minutu. Ruka mu nije bila uz telo, te je arbitar pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Frenk Kesi koji je rutinski savladao Milana Borjana (1:0).

Iako je ovo bio šok za crveno-bele, fudbaleri nisu klonuli i bili su bolji rival na terenu. Igrače Milana je očigledno opustilo početno vođstvo i šampion Srbije znao je to kako da iskoristi.

Ekipa Dejana Stankovića počela je da stvara šanse i bilo je pitanje vremena kada će uslediti neka stopostotna šansa. Crveno-belima u 19. minutu poništen je gol jer je Radovan Pankov igrao rukom pre šuta El Fardu Bena.

Ben nije imao sreće ni u 22. minutu kada je pogodio prečku iz slobodnog udarca, ali zato jeste dva minuta kasnije. Ivanić ga je sjajno pronašao, a ovaj je šutem u donji levi ugao matirao Donarumu.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom, međutim, na trenutak su bili neoprezni i Milan je imao veliku šansu u 37. minutu. Dalo je ostao sam u kaznenom, a na sreću crveno-belih šutirao je u Borjana koji je nogama odbranio šut.

Do kraja poluvremena Gelor Kanga je zapretio udarcem sa 30 metara, ali nije viđeno više prilika, te su ekipe na petnaestominutnu pauzu otišle sa rezultatom 1:1.

Trener Milana Stefano Pioli reagovao je poluvremenu uvevši Zlatana Ibrahimovića i Anta Rebića, na drugoj strani Stanković je zamenio Srnića sa Petrovićem. Ibrahimović je odmah uneo energiju u igru „rosonera“, pa je Zvezda uglavnom bila u podređenom položaju na startu drugog perioda igre.

Zvezda se ubrzo oslobodila pritiska, a prvu šansu u nastavku imao je Mirko Ivanić. Ivanić je imao odličan prvi kontakt sa loptom, stvorio je prednost, ušao u kazneni, ali je mu je blokiran šut i crveno-beli dobili su samo korner iz kog nisu uspeli mnogo da urade.

Najbolju priliku i drugom poluvremenu naš predstavnik je imao u 68. minutu, kada je Benov udarac fantastično zaustavio Donaruma.

Odmah nakon njegove odbrane još jednu stopostotnu šansu imao je i Gobeljić, ali je nogu poslao daleko iznad gola.

Nepunih 120 sekundi kasnije Gobeljić je napravio još jedan grub start u odbrani, a sudija ovog puta nije imao milosti, pa ga je drugim žutim, odnosno crvenim kartonom poslao u svlačionicu.

Milan je postigao još jedan gol u 70. minutu kada je Salemakers zatresao Borjanovu mrežu, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja meča crveno-beli su bili bolji rival, kao i tokom velike većine utakmice, a po jednu solidnu šansu propustili su rezervisti Pavkov i Katai.

Iako je imala igrača manje, Zvezda je nastavila da napada i putem kornera dođe do pobedonosnog gola.

Nekoliko sekundi nakon isteka trećeg minuta nadoknade Zvezda je imala poslednji korner, ali sudija Mancano je reagovao striktno po pravilima i u tom trenutku označio kraj meča, zbog čega je Dejan Stanković burno, ali uzaludno reagovao.

Pravila su pravila – Zvezda bez sreće u Milanu /video/

Kako je Ben probio „Sinišin bedem“ /video/

Gobeljićeva noćna mora za manje od 120 sekundi /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala