Vojska Jermenije traži ostavku Pašinjana, premijer: Ovo je pokušaj vojnog udara

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Generalštab vojske Jermenije zatražio je ostavku premijera Nikole Pašinjana. Predsednik jermenske Vlade je ovo nazvao pokušajem vojnog udara.
„Premijer i Vlada Jermenije nisu u stanju da donose adekvatne odluke u ovoj kriznoj i sudbonosnoj za jermenski narod situaciji. U vezi sa nastalom situacijom Oružane snage Jermenije zahtevaju ostavku premijera i Vlade Jermenije, istovremeno upozoravaju na uzdržanost od primene sile protiv naroda, čija deca su poginula, braneći otadžbinu i Karabah“, navodi se u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Jermenije.

Premijer Jermenije je na svojoj stranici na fejsbuku nazvao saopštenje vojske pokušajem vojnog udara i pozvao svoje pristalice da izađu na Trg republike.

„Uskoro ću se obratiti javnosti“, napisao je Pašinjan.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Popularnost Pašinjana naglo je opala nakon potpisivanja primirja o Nagorno-Karabahu sa Azerbejdžanom u jesen prošle godine. Jerevan se, u skladu sa sporazumom, morao odreći Kelbadžarskog, Lačinskog i Agdamskog regiona. Nakon toga, u jermenskoj prestonici su počeli protesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala