Velika podrška vojsci Jermenije: Bivši generalni sekretar ODKB na mitingu /video/

Pratite nas
Na trgu Sloboda u centru Jerevana se održava miting opozicije. Veliki broj ljudi se okupio, u znak podrške Generalštabu svoje vojske koji je danas smenio premijer Nikol Pašinjan.

Tokom mitinga koji se održava u centru Jerevana pojavile su se glasine da Pašinjan sprema hapšenje generala.

Bivši generalni sekretar ODKB Jurij Hačaturjan, obraćajući se masi rekao je: „Danas sam jako radostan, napokon se naša vojska probudila… Ne znam ko su ti idioti koji će krenuti da ih (generale) hapse“, prokomentarisao je glasine Hačaturjan.

Opozicioni lider Išhan Sagateljan izjavio je da je jermenska vojska još jednom pokazala da je uz narod i pozvao narod da takođe bude uz vojsku.

Interesantno je da predsednik Jermenije Armen Sarkisjan, obraćajući se građanima, nije naveo da li je potpisao smenu rukovodstva Generalštaba. 

On je izjavio da preduzima mere za smanjenje eskalacije u zemlji.

„Hitno iniciram korake za smanjenje napetosti i pronalaženje načina za mirno rešavanje situacije“, navodi se u saopštenju objavljenom na njegovom sajtu. 

Sarkisjan je pozvao državne organe, bezbednosne i političke snage i građane da pokažu uzdržanost i razboritost.

„Naš narod ne može dozvoliti sebi raskol, treba odbaciti svaki pokušaj destabilizacije“, poručio je predsednik.

Podsetimo, ranije je Generalštab Oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog puča, smenio načelnika Generalštaba i pozvao narod na miting.

Trenutno se u Jerevanu održavaju dva mitinga - pristalica i protivnika Pašinjana. Premijer je sa porodicom prošetao ulicama grada, a zatim se vratio u Vladu.  Trenutno se u centru grada okuplja opozicija, kako bi pružili podršku Generalštabu vojske.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Popularnost Pašinjana naglo je opala nakon potpisivanja primirja o Nagorno-Karabahu sa Azerbejdžanom u jesen prošle godine. Jerevan se, u skladu sa sporazumom, morao odreći Kelbadžarskog, Lačinskog i Agdamskog regiona. Nakon toga, u jermenskoj prestonici su počeli protesti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala