Totenhemova „stotka“ u Ligi Evrope /video/

© REUTERS / HANNAH MCKAYGeret Bejl
Geret Bejl - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Totenhem je i u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope deklasirao austrijski Volfsberger rezultatom 4:0 (1:4 prvi meč), a Geret Bejl je ispisao istoriju kao strelac jubilarnog 100. gola „pevaca“ u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

Izabranici Žozea Murinja su očekivano, bez ikakvih problema, izašli na kraj sa Volfsbergerom, čije boje brane dvojica srpskih internacionalaca - Nemanja Rnić i Dejan Joveljić.

Tim iz Londona je u dvomeču slavio s ubedljivih 8:1, a na utakmici u Londonu Totenhem je postigao jubilarni 100. gol u Ligi Evrope. Igrao se 73. minutu kada je Geret Bejl povisio rezultat na 3:0. Prethodno su mrežu pogađali Dele Ali i Karlos Vinisijus.

​Upravo je pogodak Velšanina koji je ušao u igru u 69. minutu bio trenutak za istoriju, s obzirom na to da je Totenhem prvi engleski klub koji je postigao trocifren broj golova u Ligi Evrope.

Nisu se na tome Murinjovi momci zaustavili, već je do kraja utakmice Karlos Vinisijus još jednom zatresao mrežu austrijskog predstavnika za konačnih 4:0 i 101. gol „pevaca“ u LE.

Inače, Totenhem je tek deveti tim u istoriji Lige Evrope koji je postigao 100 i više golova, a za to mu je bilo potrebno 56 mečeva. Benfika je uspela da probije magičnu brojku na 53 utakmice, a Sevilji, koja je suvereni vladar pomenutog takmičenja sa čak šest trofeja, bilo je potrebno 55 mečeva.

► Fudbal bez navijača učinio je da domaći teren ne znači ništa

► Neško Milovanović se uplašio odmazde i posle „sto godina“ napustio Lučane

► Da li je Žiru najpotcenjeniji napadač u istoriji fudbala?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala