Ruski ambasador: Amerika organizovala lov na ruske državljane

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u Vašingtonu
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Vlasti Sjedinjenih Američkih Država organizovale su pravi lov na ruske državljane, rekao je opunomoćeni ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, prenosi televizija „Zvezda“.
„Više od 100 Rusa danas se nalazi u zatvorima. Protiv njih se primenjuju različite mere, koje dodatno otežavaju njihov boravak u zatvorima. Amerikanci su prosto pokrenuli lov naše državljane. Od 2008. godine 53 naša državljanina su uhapšena u različitim državama i deportovani u SAD. Briga o njima je prioritetni zadatak diplomata u SAD. Mi ćemo se boriti za brzo oslobađanje ruskih građana i njihovog povratka u otadžbinu“, rekao je Antonov.

On je istakao da postoji niz posebno važnih slučajeva, i rad na njima predstavlja prioritet ruskih diplomata u SAD. Reč je o Viktoru Butu i Bogdani Osipovoj. Rad na tim slučajevima se odvija veoma teško, istakao je ambasador.

Saradnja u svemiru – primer saradnje

 

Saradnja u svemiru ostaje klasični primer saradnje Moskve i Vašingtona, istakao je ruski ambasador.

„Jednostavno treba mirno raditi. Treba videti šta smo učinili. Ruska svemirska agencija je više puta potvrđivala svoju spremnost za saradnju. Znam da američka strana ima velika dostignuća u toj oblasti. Čvrsto verujem da kada ujedinimo naše napore možemo učiniti mnogo više, i u svemiru i po pitanju borbe protiv pandemije“, istakao je Antonov.

Svemir treba da ostane svetli primer plodotvornog zajedničkog rada Moskve i Vašingtona, dodaje ambasador, ističući da postoji mnogo uspešnih primera saradnje – borba protiv međunarodnog terorizma u Siriji, težnja da se spreči širenje oružja za masovno uništenje, kao i zajednički rad u arktičkom regionu.

Ranije je saopšteno da se Antonov vakcinisao vakcinom protiv korone američke kompanije „Moderna“. On je istakao da time želi da naglasi da ruska strana ne politizuje problem vakcina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala