Putin i Pašinjan razgovarali o situaciji u Jermeniji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF V. Putin prinimaet učastie v Peterburgskom meždunarodnom эkonomičeskom forume
Prezident RF V. Putin prinimaet učastie v Peterburgskom meždunarodnom эkonomičeskom forume - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan razgovarali su telefonom o situaciji u Jermeniji, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Peskov je naveo da je telefonski razgovor održan na inicijativu jermenske strane.

„Razgovarano je o situaciji u Jermeniji ... Putin se založio za održavanje reda i mira u Jermeniji i rešavanje situacije u okviru zakona“, precizirao je Peskov.

„Ruski lider takođe je pozvao sve strane na uzdržanost“, dodao je portparol Kremlja.

Podsetimo, Generalštab Oružanih snaga Jermenije 25. februara je zahtevao ostavku premijera zemlje, rekavši da političko rukovodstvo vodi državu u opasnom pravcu. Zahtev za ostavkom dogodio se nakon što je šef vlade razrešio dužnosti prvog zamenika načelnika Generalštaba general-pukovnika Tirana Hačatrjana, koji je ranije kritikovao premijerove izjave o sistemima „Iskander“.

Kao odgovor na to, premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je izvršen pokušaj prevrata i pozvao građane da se okupe na Trgu republike kako bi „odbranili revoluciju“. Takođe je rekao da je potpisao odluku o razrešenju dužnosti načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije Onika Gasparjana. Međutim, predsednik još uvek nije potpisao ovaj dokument.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala