Peskov: Kandidat za šefa CIA nikada nije bio „glupi jastreb“

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaZamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns i ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u poseti MIP Rusije
Zamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns i ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u poseti MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Bivši ambasador u Rusiji, sada kandidat za direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns dobro se razumeo u ruska pitanja i uvek je shvatao i važnost dijaloga između Moskve i Vašingtona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 „Oduvek je bio veoma 'uravnotežen' Amerikanac koji je štitio interese svoje zemlje, ali je pritom shvatao važnost dijaloga između Moskve i Vašingtona“, precizirao je Peskov.

On je istakao da je Berns dobro razumeo Rusiju, „tačke napetosti“ u rusko-američkim odnosima i nikada nije bio „glupi jastreb“. Tokom rada u Moskvi kao američki ambasador pokazao se kao vešt diplomata, konstatovao je portparol Kremlja.

 Ranije je Berns pozvao da se Rusija ne potcenjuje i da se proširi krug zemalja za suprotstavljanje Moskvi. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države treba trezveno da procenjuju potencijalne pretnje Rusije.

Berns je bio američki ambasador u Moskvi od 2005. do 2008. godine. U Stejt departmentu dostigao je do ranga zamenika državnog sekretara. Berns se penzionisao iz službe za spoljne poslove 2014. godine nakon 33 godine diplomatske karijere. Trenutno predsedava Fondom „Karnegi“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala