Pašinjan preti svojim protivnicima hapšenjima

© Foto : ScreenshotNikol Pašinjan na mitingu svojih pristalica u Jerevanu
Nikol Pašinjan na mitingu svojih pristalica u Jerevanu - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izdao je naređenje vosci da ne učestvuje u političkim procesima, da se potčinjava narodu i vlasti koju je narod izabrao.
„Mnogi generali i oficiri su potpisali saopštenje po nalogu neposrednih rukovodilaca. Međutim, svako ko bude bio protiv naroda i njegove legitimno vlasti će biti protiv države“, rekao je Pašinjan, obraćajući se svojim pristalica ispred zgrade Vlade.

„Moje naređenje svim vojnicima, oficirima, generalima: bavite se svojim poslom – čuvanjem granice i teritorijalnom celovitošću Jermenije. To je moje naređenje i niko ne može preći preko njega“, dodao je on.

Po njegovim rečima, Vlada Jermenije nije žalila snagu ni sredstva za jačanje vojske. On je podsetio da je Vlada povećala plate redovnim vojnicima i oficirima.

„Neću kriti da vlast koja se dugo godina bogatila na račun vojske i danas ima svoj uticaj na oružane snage“, dodao je Pašinjan.

On je obećao da neće dozvoliti da dođe do vojnog puča.

Mene je izabrao narod i samo on može rešiti pitanje moje ostavke“, rekao je premijer.

On je predložio da se održe vanredni parlamentarni izbori i pozvao na konsultacije po ovom pitanju.

Premijer je pozvao sve političke snage da prekinu sve akcije neposlušnosti. On je zapretio hapšenjima za neprimerene akcije.

Ranije su se pojavile glasine da je Pašinjan izdao nalog za hapšenje neposlušnih generala.

Podsetimo, ranije je Generalštab Oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog puča, smenio načelnika Generalštaba i pozvao narod na miting.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala