Pašinjan drugi put danas predvodi kolonu svojih pristalica ulicama Jerevana /video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaNikol Pašinjan
Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan drugi put danas predvodi miting svojih pristalica po ulicama Jerevana, kolonu obezbeđuju jake policijske snage, javlja naš dopisnik.

Pašinjan je danas oko sat vremena šetao na čelu kolone svojih pristalica ulicama jermenske prestonice. Nakon toga se obratio okupljenima na centralnom Trgu republike. Trenutno se ulicama Jerevana kreće kolona od najmanje hiljadu ljudi, koji uzvikuju parole u znak podrške premijeru zemlje.

Opozicija i njene pristalice su krenuli prema zgradi Nacionalne skupštine Jermenije, a pristalice Pašinjana u suprotnom smeru.

„Idemo ka parlamentu, objavićemo svoj zahtev i onda ćemo se ponovo vratiti na trg“, rekao je koordinator „Pokreta za spas otadžbine“ Išhan Sagateljan. U 18:00 časova po lokalnom vremenu će biti održana vanredna sednica parlamenta.

Istovremenom, pristalice Pašinjana se kreću ulicom Tigrana Meca. Nameravaju da prekinu miting kako bi seli za pregovarački sto sa opozicijom radi konsultacija o rešavanju unutrašnje političke krize.

Danas se u Jerevanu održava nekoliko mitinga, kako pristalica Pašinjana, tako i opozicije koji traže njegovu ostavku. Povremeno među njima dolazi do sukoba.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog puča, smenio načelnika Generalštaba i pozvao narod na miting.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala