Opozicija izlazi na ulice: Manje tuče u centru Jerevana /video/

Pratite nas
Pristalice opozicije i vojske izlaze na ulice Jerevana. One se okupljaju na trgu Slobode. Poslanici već prikupljaju potpise za sazivanje vanredne sednice skupštine.

Na trgu Slobode su se okupili pristalice opozicione partije „Pokreta za spas otadžbine“, kuda prolazi i kolona pristalica aktuelnog premijera Jermenije Nikole Pašinjana.

Policija razdvaja dva tabora. Ponegde se mogu videti i međusobne tuče.

Bivši predsednik Jermenije Robert Kočarjan pozvao je narod da podrži vojsku.

„Vlast koja je izgubila rat i izdala zemlju, treba da ode. To je ono što je potrebno za naš nacionalni preporod“, rekao je Kočarjan.

U međuvremenu, Pašinjan zajedno sa svojim pristalicama i porodicom šeta ulicama grada.

„Nije bitno šta o nama mislite – dobro ili loše, mi smo s vama braćo“, prokomentarisao je Pašinjan učestale povike sa svih strana: „Nikol - izdajnik“.

Pristalice opozicije su najavile miting ispred Vlade za 15.00 po lokalnom vremenu.

Služba za nacionalnu bezbednost je pozvala građane da budu mirni i da se uzdržavaju od akcija koje prete nacionalnoj bezbednosti zemlje. Oni su upozorili da će policija odlučno suzbiti svaki nezakoniti korak.

Podsetimo, ranije je Generalštab Oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog puča, smenio načelnika Generalštaba i pozvao narod na miting.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala