Nurmagomedov pričao o borcima koji su definisali njegovu karijeru

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaTrening Habiba Nurmagomedova
Trening Habiba Nurmagomedova - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Habib Nurmagomedov, jedan od najboljih MMA boraca u istoriji, u razgovoru sa sunarodnikom Magomedom Ismailovim govorio je o mnogim zanimljivostima.

Nurmagomedov, koji se povukao prošle godine, dotakao se najvećih protivnika u karijeri – Konora Mekgregora, Tonija Fergusona i Džordža Sent Pjera.

Protiv sve trojice se borio u oktagonu i pobedio ih je prilično ubedljivo.

Nurmagomedov i Mekgregor imali su veoma žustro rivalstvo, poznato je kako se završila njihova borba, velikim incidentom posle borbe, a ruski borac kaže da je nemoguće da takmičar dva puta bude na vrhuncu forme, misleći na poslednji poraz Irca.

Mekgregor je poražen u januaru od Dastina Poarijea, te Habib taj neuspeh pripisuje godinama.

„Ne postoji ni promil šanse da takmičar dva puta bude na vrhuncu forme. Ne pričam ovde samo o Mekgregoru. Ono što hoću da kažem jeste da borac ne može da ima dva 'prajma'. Timovi to mogu, recimo Real Madrid, ali ako pričamo o individualcu, jednom čoveku, to je nemoguće“, kaže Nurmagomedov.

Posle Konora, ruski borac dotakao se i Tonija Fergusona, sa kojim nikada nije bio u oktagonu, ali se godinama spremala ta borba. Pet puta je bila zakazivana i isto toliko otkazivana.

Ferguson je potom izgubio od Gejčija i Oliveire, te je sada nemoguće da se bore jer se Habib penzionisao.

„Kunem se da Fergusona nikada nisam smatrao elitnim borcem. Uvek je bio veoma dobar, ali pošto ima 37 godina nemoguće je da bude elitan. Nikada niko nije bio u tim godinama na vrhuncu, pogotovo ne u lakoj kategoriji. U teškoj je to moguće, ali u lakoj ne“, rekao je Rus.

Na kraju ruski takmičar dotakao se i Sent Pjera, sa kojim se, takođe, nije borio, a hteo je to godinama. Nurmagomedov je lobirao da UFC dozvoli tuču između njih, međutim, želja mu nije bila ispunjena jer je Sent Pjer borac velter i srednje kategorije.

„Samo kada čujete Džordž Sent Pjer... to ime me motiviše. Stvarno sam bio uzbuđen, ali brate – sada je kraj. On ima 40 godina. Legenda je i poštujem ga i pravi predstavnik MMA-a“, zaključio je ruski borac.

Iako se Nurmagomedov povukao posle borbe sa Gejčijem, rekavši da ne može da se bori bez oca koji je preminuo, mnogi se nadaju da će se vratiti u oktagon i pokušati da dođe do 30-0.

Habibu je teško pao haos u Dagestanu, ali mu je Novak vratio osmeh na lice

Habibu niko nije ravan: „Ni teži borci ga ne bi pobedili“

Habib uputio surovo realan komentar posle Konorovog debakla

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala