Ministar prosvete: „Dara iz Jasenovca“ bi trebalo da uđe u školske programe

© Foto : Aleksandar LeticDara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić smatra da bi film „Dara iz Jasenovca“, koji govori o stradanjima Srba, Jevreja i Roma u logorima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) tokom Drugog svetskog rata, trebalo da uđe u školske programe u cilju edukacije mladih generacija o tim istorijskim događajima.

Ružić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, rekao da je velika čast što se u skupštinskoj sali našao reditelj filma „Dara iz Jasenovca“ Predrag Gaga Antonijević i naglasio da je obaveza Vlade Srbije i resornog ministarstva da pronađe način da se taj film od septembra prikazuje bar u srednjim školama.

„Ne kao imperativ, već uz saglasnost roditelja...To bi bilo značajno zbog onih koji ovih dana govore da se u našim programima Jasenovac pominje u jednoj rečenici, a imamo osam do devet strana koje tretiraju te događaje“, rekao je Ružić.

Ministar prosvete je dodao da bi trebalo pronaći „model utemeljen u normama kako bi edukovali našu omladinu i kako bi umetničko delo iskoristili u daljoj edukaciji“, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala