„Korona je najbolja stvar koja mu se ikada dogodila“, smatra Bajdenova savetnica

Pratite nas
Pandemija virusa korona je bila najbolja stvar koja je mogla da se desi predsedničkoj kampanji Džoa Bajdena, smatra jedna od njegovih najbližih savetnika Anita Dan.

Nova knjiga, u koju je Gardijan imao uvid, otkriva da je Anita Dan to prokomentarisala u privatnom razgovoru sa saradnikom u vreme kada su se Sjedinjene Američke Države borile sa porastom broja mrtvih, padom ekonomije i zdravstvenim sistemom blizu kraha.

Detalji se nalaze u knjizi „Srećan: Kako je Džo Bajden jedva pobedio na predsedničkim izborima“ Džonatana Alana i Ejmi Parnes. To je prva opširna knjiga o izborima 2020. godine, a trebalo bi da bude objavljena 2. marta.

U knjizi se navodi da je Dan rekla: „Kovid je najbolja stvar koja mu se ikada dogodila“, a autori su sugerisali da su svi zvaničnici kampanje u to verovali, ali nikada to ne bi rekli u javnosti. 

Red za vakcinaciju ispred Beogradskog sajma - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Srbija pretekla i Ameriku

Ovakvo razmišljanje poklapa se sa onim što su mnogi politički analitičari rekli u to vreme - da je razuzdana pandemija potkopala solidna ekonomska dostignuća tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu poziciju u anketama javnog mnjenja.

Međutim, Bajdenovi kritičari bi mogli da kažu da je njegova kampanja koristila patnju javnosti u oportunističkoj borbi za moć.

Anita Dan je bila angažovana u Beloj kući za vreme administracije Baraka Obame 2009. godine pre nego što se vratila u privatni sektor. 2020. godine ponovo je preuzela ulogu direktora komunikacija Bajdenovog izbornog tima, a potom je imenovana za kopredsednicu tranzicionog tima Bajden-Haris.

Prošlog meseca pridružila se Beloj kući kao viši savetnik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala