Katai i Ivanić nisu najveći problemi za Zvezdu i Stankovića – šta će biti sa Gobeljićem i Sanogom?

© AP Photo / Darko VojinovicDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, suočava se sa najvećim izazovom u trenerskoj karijeri na gostovanju Milanu, s obzirom na to da na teren stadiona San Siro neće moći da izvede najjači sastav, već će morati da koristi iznuđena rešenja.

I da bude kreativan.

U delegaciji Zvezde koja je otputovala u Milan, na revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope nije bilo Nemanje Milunovića i Milana Rodića, standardnih članova defanzivne linije tima, koji su zbog kartona suspendovani.

Milunović je već neko vreme nosilac odbrane Zvezde, uspeo je da pronađe svoju ulogu i u formaciji sa trojicom i sa četvoricom defanzivaca, dok je Rodić jedini pravi levi bek u Stankovićevom timu.

Odbrana je ključ rezultata Zvezde u Milanu – sasvim je sigurno da će crveno-beli morati da jurišaju na gol protivnika, imajući u vidu rezultat iz prvog meča odigranog u Beogradu (2:2), ali je za pomisao o eventualnom prolasku dalje važno da srpski predstavnik ne primi gol u Milanu.

Nedostatak dvojice standardnih defanzivaca Stankovića stavlja u neugodnu poziciju, njihov izostanak je veći problem od činjenice da najbolji igrač tima Aleksandar Katai i dalje nije spreman za pune napore.

Gde će Gobeljić?

Zbog toga, Stanković će u duelu sa Milanom, klubom koji ga pamti kao legendu najvećeg rivala Intera, biti primoran da kombinuje i „izmišlja“ rešenja.

U javnosti se prethodnih dana pominjala mogućnost da on na San Siro izvede petoricu defanzivaca, od kojih bi trojica bila u poslednjoj liniji – Radovan Pankov, umalo tragičar iz meča u Beogradu je siguran, kao i Miloš Degenek, dok je veliki znak pitanja pred poslednjim članom te trojke.

Navodno, najbliži tom mestu je Marko Gobeljić, fudbaler koji je upotrebljiv na nekoliko pozicija u timu, ali se u poslednjih nekoliko sezona ustalio na mestu desnog beka ili desnog krilnog beka.

​Snagom i čvrstinom bi on mogao da odgovori zadatku u srcu odbrane, ali je pitanje da li ima dovoljno fudbalskog znanja da pronađe rešenje za sve obaveze koje bi mu u tom slučaju stigle na teret.

U slučaju da Stanković proceni da kvaliteti koje Gobeljić poseduje nisu dovoljni, mogao bi da posegne za kreativnijim rešenjem – vraćanjem defanzivnog veziste Sekua Sanoga u odbrambenu liniju, s obzirom na to da stameni fudbaler ima iskustvo igranja u Italiji, ali i čitav niz načina za zaustavljanje ataka rivala.

Kako uklopiti Sanoga?

Mesto defanzivnog veziste je u Beogradu sjajno pokrio mladi Njegoš Petrović, čime je istakao kandidaturu za mesto u startnoj postavili, ali treba ukazati i na činjenicu da Milan nije igrao sa najjačim sastavom u srpskoj prestonici.

To, sasvim sigurno, zbog ozbiljnosti situacije u Milanu, imperativa pobede, te otkazu koji visi nad glavom treneru Stefanu Pioliju neće biti slučaj, ali je Petrović pun samopouzdanja posle dobre partije i njegovo pojavljivanje na velikoj sceni ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja.

Da li će biti usamljen na zadnjem veznom ili će biti u paru sa Sanogom, ostaje da se vidi, ali je za ishod meča veoma važno ko će dobiti duele na centru igrališta, što je bio slučaj i u Beogradu.

​Opcija sa El Fardu Benom kao Petrovićevim parnjakom je takođe moguća, čak i više od mogućnosti da se na tom mestu nađe Gelor Kanga, koji uprkos sjajnim kvalitetima uvek prestavlja „tempiranu bombu“.  

Vojnik čeka šansu, Pavkov vreba sa klupe

Goruće pitanje za Stankovića je i pozicija levog beka – Zvezda već nekoliko godina ne može da nađe alternativu za Rodića, pokušavali su Gajić, Gobeljić, ranije Hajdin i tragični Žander, a čini se da je toj poziciji, u ovim okolnostima, najbliži Slavoljub Srnić.

Vojnik Zvezde iz prethodnih godina se letos vratio u svoj voljeni klub, a sa pozicije desnog krila lako bi mogao da stigne na mesto levokrilnog beka, što mu je i bila uloga u nedavnoj utakmici Superlige Srbije protiv Spartaka.

Stanković će morati da „šara“ i u napadačkoj liniji – Dijego Falčineli je tu jedini siguran, zdravstveno stanje Mirka Ivanića je upitno, kao i Filipa Falka, dok će od toga kako trener Zvezde bude odlučio da iskombinuje defanzivnu postavku zavisiti i izgled navalnog reda.

Iako je Katai i dalje nespreman, može se očekivati da Stanković posegne za njim kao rešenjem ukoliko Zvezda bude morala da juri rezultat, a kao zapeta puška čeka i Milan Pavkov, Zvezdin junak iz meča u Beogradu.

Utakmica u Milanu počinje od 21.00, a do tada ćemo svakako znati za kakve opcije se odlučio mladi stručnjak, u meču koji ima ogroman značaj, kako za njegov tim, tako i za njega lično.

© Foto : chosen11.comTim Zvezde za Milan
Katai i Ivanić nisu najveći problemi za Zvezdu i Stankovića – šta će biti sa Gobeljićem i Sanogom? - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Tim Zvezde za Milan

► UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde

► Veliko pojačanje pred Milan – Katai dobio dozvolu da igra!

► Katai u avionu – Stanković saopštio spisak putnika za revanš sa Milanom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala