Dule Savić za Sputnjik: Zlatanu nisu potrebne uvrede za motivaciju protiv Zvezde

© Sputnik / Radoje PantovićDušan Dule Savić
Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Dušan Dule Savić, legenda srpskog fudbala i miljenik navijača Crvene Zvezde, govorio je za Sputnjik o šansama crveno- belih u revanš meču nokaut faze Lige Evrope koji se igra na San Siru. Uvrede upućene Milanovom golgeteru Zlatanu Ibrahimoviću na Marakani, nisu mu potrebne kao motivacija pred večerašnji duel, jer je njegov karakter sam po sebi dovoljan.

Fudbaleri Crvene Zvezde večeras u 21 čas izlaze na megdan izabranicima trenera Stefana Piolija u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Prva utakmica završena je nerešenim rezultatom (2:2), pa je za prolazak u dalji tok takmičenja srpskom prvaku dovoljan jedan gol, pod uslovom da roso-neri ne postignu nijedan.

Jedna od opcija za ulaznicu u osminu finala je da Zvezda ponovi rezultat od prošlog četvrtka, da odigra nerešeno uz minimum dva gola u mreži Đanluiđija Donarume, kako bi izborila produžetke ili eventualne penale.

Uvrede Ibrahimoviću nisu dodatna motivacija

Prethodni uspeh srpskog šampiona ostao je u senci uvreda upućenih napadaču Milana, Zlatanu Ibrahimoviću, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinsku istragu.

Savić, nekadašnji napadač koji je u crveno-belom dresu odigrao 411 utakmica i postigao 276 golova, dobro poznaje navijačku atmosferu, pa incidentu sa meča u Beogradu ne bi previše pridavao značaja.

„Naravno da ne opravdavam uvrede, iako ne znam ni šta se desilo i zašto se desilo, da li je bilo obostrano ili samo sa jedne strane. U svakom slučaju, ako bude igrao, a pretpostavljam da će igrati i da će početi utakmicu, on ima takav karakter da na svakoj utakmici želi da bude najbolji i da pokaže da je najbolji, i da pobedi. Prema tome, njemu nije potrebna dodatna motivacija zbog toga što mu je neko dobacio neku ružnu reč ili ne“, uveren je Savić.

Odbrana Zvezde mora da bude čvršća

Savić smatra da Crvena Zvezda u ovom duelu nije otpisana, iako je Milan u prednosti.

„Dokle god se igra ima šansi, pogotovo što je Zvezda pokazala da može da bude efikasna protiv jedne velike ekipe kao što je Milan. Hoću da kažem da može da postigne i dva gola. Prednost domaćeg terena u uslovima korone, kada nema publike, nije kao što je nekada bilo. Zato i kažem da je nekako svejedno da li igrate kod kuće ili na strani, jer nema publike, nema pritiska koji bi sada u Milanu bio normalan da izađe šezdeset, sedamdeset hiljada navijača. Tako da mislim da imamo šanse, pod uslovom da odbrana Zvezde bude čvršća, bolja nego što je bila u prvoj utakmici“, smatra Dule Savić.

Sagovornik Sputnjik sporta je mišljenja da bi Zvezda prvo poluvreme morala da igra jako oprezno i tvrdo, odnosno da ne žuri, kako bi sa aktivnim rezultatom ušla u drugo poluvreme.

To znači da bude najmanje nerešeno, odnosno da ne primi gol, što je najvažnije. Potom bi u drugom poluvremenu, po rečima Savića mogla da krene ofanzivnije i da juri pobedu i plasman.

Najbolji fudbaler Crvene Zvezde Aleksandar Katai, prvi put će večeras biti u konkurenciji za tim još od sredine novembra prošle godine.

O njegovoj potencijalnoj ulozi na San Siru, Savić nije siguran pošto nije upućen u njegovu fizičku spremnost zbog nedostatka utakmica u nogama, ali veruje da će Kataija Dejan Stanković uključiti u ekipu pola sata pred kraj meča ako se bude jurio rezultat.

Binić za Sputnjik: Piksiju je Srbija dala sve, oseća da treba da joj vrati

Fudbal bez navijača učinio je da domaći teren ne znači ništa

U Milan nije došao samo trener, već legenda tog grada koju je dočekala ćirilica /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala