Dugotrajni aplauz za Gagu Antonijevića u Skupštini Srbije

© Sputnik / Radoje PantovićPredrag Gaga Antonijević
Predrag Gaga Antonijević - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Skupštinu Srbije danas je posetio režiser i producent filma „Dara iz Jasenovca“ Predrag Gaga Antonijević, koji je dobio dugotrajni aplauz od poslanika.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić rekao je poslanicima da je zamolio Antonijevića da bude na galeriji parlamenta i da prati sednicu, na kojoj premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade dogovaraju na pitanja poslanika.

„Juče smo, pa i danas spominjali više puta aktuelnu političku situaciju, ali i reakcije koje su u javnosti, s jedne strane izuzetno emotivne, a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv filma ’Dara iz Jasenovca‘“, rekao je Dačić.

On je dodao da je posle više decenija bilo potrebno da se o stradanju našeg naroda, koji je, kaže narod Jasenovca i ostalih stradališta, snimi barem jedan film.

„Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Gaga Antonijević koji je režiser I producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite”, rekao je Dačić.

Antonijević je ustao i pozdravio poslanike koji su mu uzvratili gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom.

Dačić je zahvalio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Vladi koji su učestvovali u projektu.

„Odnos prema žrtvama nije političko pitanje, to je moralno pitanje, a izuzetno je nemoralno što se srpski narod odnosio ignorantski prema sopstvenim žrtvama svih ovih decenija. I zato hvala svima koji su učestvovali na tom projektu u ime ne samo skupštine već celog naroda“, rekao je Dačić.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala