Samo Novak može da pobedi Đokovića na dalekom kontinentu

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021.
Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Deveti trofej u devet finala – Novak Đoković je s razlogom proglašen kraljem Melburna, s obzirom na to da nikada nijednom rivalu nije dozvolio da ga porazi u meču za titulu na Australijan openu.

Činjenica da Novak Đoković ima devet od devet u finalu Australijan opena ukazuje samo na jedno – samo Novak može da pobedi Đokovića u Melburnu. I niko više!

Jači od povrede stomačnog mišića bio je Nole u dvoboju sa Tejlorom Fricom, da bi zatim ko od šale izlazio na kraj sa Raonićem, Zverevim, Karacevim i na kraju Medvedevim.

Jednostavno, najvećem teniseru u ovom trenutku, niko ništa ne može na najmanjem kontinentu na svetu kada se nađu na terenu.

​Noletova dominacija u Australiji počela je davne 2008. godine kada je rezultatom 3:1 u setovima pobedio u tom trenutku izuzetno teškog rivala Žoa-Vilfreda Congu.

Tri godine kasnije Đoković se ponovo našao u finalu, tada je bez ikakvih problema kao poslednju prepreku preskočio svog dobrog prijatelja Endija Marija – 3:0.

Sledeće godine Srbin je ponovo trijumfalno okončao nadmetanje u Australiji, a posle velike borbe pao je njegov najveći rival – Rafael Nadal. Bila je drama u Melburnu, da bi Đoković pokazao čelične živce i slavio je sa 3:2.

Strašan niz je nastavljen i 2013. godine. Bila je to repriza finala iz 2011. i opet je Britanac Endi Mari morao da položi reket pred Novakom i pognute glave da napusti bojište – 3:1.

Usledila je jednogodišnja pauza, a Đoković se trijumfalno vratio 2015. i 2016. godine, u oba navrata je bio uspešniji ponovo od Endija Marija, kojem je u dva pomenuta duela prepustio samo jedan set.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Đoković najavio pauzu: Postao sam persona non grata – zbog svega je titula još slađa /video/

Čak tri godine Novaka nije bilo u finalu Australijan opena, ali je onda u naredne tri osvojio isto toliko trofeja.

Lakše nego ikad u finalu jednog grend slema, preslišao je Rafu Nadala s ubedljivih 3:0, da bi 2020. godine posle maratona savladao Austrijanca Dominika Tima – 3:2.

Poslednji u nizu koji je pao pred nezaustavljivim Srbinom, vlasnikom 18. Grend slem trofeja, bio je Rus Danil Medvedev – 3:0.

​Ono što je posebno interesantno, jesu fotografije Noletovih „žrtava“ u Melburnu. Nadal, Mari, Conga, svi su bili besni na sebe i utučeni zbog poraza, samo je Medvedev s osmehom na licu prihvatio činjenicu da je Novak nepobediv u Melburnu.

Ili, ko zna, možda je Rus uveliko skovao planove za osvetu naredne godine na istom mestu u isto vreme...

► Savršenstvo bez mane – Novak osvojio 18. Grend slem titulu!

► Kako se srpski „zid“ poigrao sa ruskom „lopatom“

► Novak Medvedevu: Više me ne zoveš toliko često... /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala