Ruski diplomata: Logika obuzdavanja Rusije i dalje na snazi, kako ćemo sarađivati sa Amerikom?

© AP Photo / Seth WenigDmitrij Poljanski
Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Amerika se i dalje pridržava logike obuzdavanja Rusije i teško je zamisliti kako bi saradnja Moskve i Vašingtona mogla da se promeni uz takav pristup američke administracije, ocenio je zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski.

On je komentarisao nedavno istupanje američkog predsednika Džozefa Bajdena na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji koji je tada rekao da Rusija ima nameru da potkopa transatlantsku saradnju SAD i evropskih zemalja. On je pozvao evropske partnere da se budu jedinstveni u EU i NATO u svetlu „pretnje koju predstavlja Rusija“.

Lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Čime Pentagon planira da „obuzda“ Rusiju

„Reči koje ste izneli tokom govora i neku drugi momenti izazivaju zabrinutost kada je reč o tome kako ćemo sarađivati sa Amerikom kao takvom“, rekao je Poljanski na brifingu za novinare.

Glavni problem je u tome što je „logika obuzdavanja Rusije i dalje na snazi, logika prema kojoj se na Rusiju gleda kao na neprijatelja, kao na pretnju“, rekao je ruski diplomata i dodao da je veoma teško zamisliti da se sa takvom startnom pozicijom nove administracije nešto može promeniti u odnosima Moskve i Vašingtona.

Komentarišući konkretno imenovanje nove ambasadorke SAD u UN Linde Tomas-Grinfild, Poljanski je rekao da pozdravljaju njen izbor i da računaju na saradnju s njom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala