Rusija: Sankcije Evropske unije zbog Navaljnog – cirkus sa unapred pripremljenim scenarijom

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskva, Kremlj, zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Moskva, Kremlj, zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Odluka Evropske unije da proširi personalne sankcije protiv Rusije zbog situacije oko Alekseja Navaljnog je cirkus sa unapred pripremljenim scenarijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„To je generalno van svake logike. Čim nestane logika imamo posla sa unapred pripremljenom apsurdnom pričom, čiji je scenario deo informacione kampanje. Ali sve to je poniženje, pre svega Evropske unije – udruženja zemalja sa najstarijom istorijom, sa bogatom kulturom, ekonomskim dostignućima, dostignućima u sferi ljudskih prava, tih istih ljudskih prava kojima je EU oduvek posvećivala istinsku, stvarnu pažnju, ne pretvarajući to u cirkus što je sada primoravaju da čini“, rekla je Zaharova za „Prvi kanal“.

Ranije je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj potvrdio da su se ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu u ponedeljak dogovorili da prošire personalne sankcije Rusiji zbog situacije oko Navaljnog.

Sastanak ministara spoljnih poslova Evropske unije održan je nešto više od dve nedelje posle Boreljove posete Moskvi od 4. do 6. februara. Nakon te posete, Borelj je najavio moguće sankcije protiv Rusije zbog hapšenja Navaljnog. Kasnije je portparol spoljnopolitičke službe EU Peter Stano saopštio da je proces pripreme novih sankcija u toku i da je poverljiv. U EU su takođe naveli da bi u ovoj situaciji mogao da se primeni novi globalni režim sankcija Evropske unije za gruba kršenja ljudskih prava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala