Lavrov: Nedopustivo iskorišćavanje dece u političke svrhe

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaneodobreni protesti u Moskvi
neodobreni protesti u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Organizatori kampanja, usmerenih na podrivanje unutrašnje političke stabilnosti u suverenim državama, sa lakoćom koriste decu za ostvarivanje svojih ciljeva, što je nedopustivo, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Danas globalni medijski prostor postaje mesto za rešavanje geopolitičkih problema isključivo radi koristi. Lažne agresivne medijske kampanje podrivaju unutrašnju političku stabilnosti u suverenim državama, izazivaju nerede i nasilje. Posebnu zabrinutost izaziva lakoća sa kojom pseudo-pobornici demokratije neodgovorno koriste adolescente i decu u političke svrhe. To je nedopustivo“, rekao je Lavrov, govoreći na 46. sednici Saveta za ljudska prava UN.

Ranije je Lavrov rekao da pokušaji Moskve da ukaže Zapadu na nedopustivost učešća dece na protestima ostaju bez ikakve reakcije.

Podsetimo, u Moskvi i drugim većim ruskim gradovima 23. i 31. januara održani su protesti u znak podrške blogeru Alekseju Navaljnom. Uoči protesta na društvenim mrežama, posebno na Tik-toku koji u velikoj meri koriste deca, masovno su se širili pozivi za učešće na neodobrenim protestima. Policija je upozoravala na odgovornost za učešće u nedozvoljenim okupljanjima.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala