Protesti u Barseloni: Policija zasuta kamenicama i flašama, goreli kontejneri /video/

© Foto : Tviter/Canal Blau Notícies @noticiesCBProtesti u Španiji
Protesti u Španiji - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Demonstranti u Barseloni gađali su policiju flašama i kamenjem i zapalili kontejnere za đubre u predgrađima Barselone Vilanova i La Geltru, saopštila je policija u sredu uveče.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da se drže podalje od „nasilnih grupa“ u blizini umetničke škole u gradu zbog svoje bezbednosti.

Protesti su održani i u katalonskom gradu Manresa severno od Barselone, gde su se okupljali demonstranti u blizini policijske stanice i navodno bacali petarde na kombije policajaca.

​U španskoj pokrajini Kataloniji već devetu noć zaredom održavaju se protesti zbog hapšenja repera Pabla Hasela zbog vređanja monarhije i pozivanja na terorizam na Tviteru.

Na više lokacija u Barseloni održani su protesti za vreme fudbalske utakmice između Barselone i Elčea na stadionu Kamp Nou.

​Međutim, protesti u sredu bili izrazito mirniji nego prethodnih noći u glavnom gradu Katalonije.

U neredima u Barseloni tokom poslednje nedelje zabeleženi su požari na ulicama, napadi na policiju, pljačke prodavnice i provaljivanje u banke, a jedna žena demonstrant je izgubila oko nakon što ju je navodno pogodio policajac gumenim metkom. Uhapšeno najmanje 110 ljudi tokom protesta, prenosi RT.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala