„Procvat“ ruske artiljerije – udružene paljbe „Akacije“, „Tulipana“ i „Zumbula" /video/

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruskih artiljeraca
Vojne vežbe ruskih artiljeraca - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
U Primorskom i Habarovskom kraju „procvetala“ je ruska artiljerija - na poligon su izašle samohodne haubice „Akacija“, minobacači „Tulipan“ i topovi „Zumbul" Istočnog vojnog okruga. Uvežbavano je izvršavanje zadataka u okviru izviđačkog udarnog sistema, prenosi televizija „Zvezda“.

Višecevni raketni bacači „Grad“ i „Tornado“ pridružili su se artiljeriji na vojnim vežbama. Sa otvorenih i zatvorenih vatrenih položaja sistemi gađaju štabove, objekte i ljudstvo uslovnog protivnika.

Napad se realizuje zajedno sa bespilotnim letelicama. Dronovi „Orlani“, koji se nalaze na visini od 1,5 do dva kilometra, u realnom vremenu unose korekcije vatre, što se naziva rad u sastavu izviđačkog udarnog sistema. Artiljeriju iz vazduha štite helikopteri Ka-52 „Aligator“, koji uništavaju kopnene mete nenavođenim raketama.

U zajedničkim vojnim vežbama učestvuje više od 1.200 vojnika i oko 300 jedinica tehnike.

2S4 „Tulipan“ — 240-mm samohodni minobacač sovjetske proizvodnje. On je namenjen za uništenje zgrada, žive sile, oklopne tehnike protivnika. Može da pogodi mete koje su nedostižne za druga artiljerijska oružja.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala