Poznati Ol-star timovi, učinjena nepravda prema sinu litvanske legende

© AP Photo / Michael ConroyLitvanski košarkaš Domantas Sabonis
Litvanski košarkaš Domantas Sabonis - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
U noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu izabrani su košarkaši koji će biti rezervisti na predstojećem Ol-star meču i kao i uvek neko ko zaslužuje mesto na ovom prestižnom meču nije dobio poziv.

Treneri biraju rezerve i svake takmičarske godine nastane velika bura oko toga kojih sedam košarkaš će se pridružiti starterima na Ol-star utakmici.

Ove sezone to će biti:

Istok: Džejson Tejtum (Boston), Džejlen Braun (Boston), Zek Lavin (Čikago), Džulijus Rendl (Njujork), Džejms Harden (Bruklin), Ben Simons (Filadelfija) i Nikola Vučević (Orlando).

Zapad: Entoni Dejvis (LA Lejkers), Pol Džordž (LA Klipers), Rudi Gober (Juta), Donovan Mičel (Juta), Kris Pol (Finiks), Zajon Vilijamson (Nju Orleans), Demijan Lilard (Portland).

Oni su se pridružili starterima: Janisu Adetokumbu, Bredliju Bilu, Kajriju Irvingu, Džoelu Embidu, Kevinu Durentu, Lebronu Džejmsu, Stefu Kariju, Kavaju Lenardu, Luki Dončiću i Nikoli Jokiću.

NBA Ol-star utakmica na programu je u noći između 4. i 5. marta, a iste večeri održaće se takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima.

Srbija i ove godine ima Nikolu Jokića, a sa ovih prostora učestvovaće i Nikola Vučević (Crna Gora) i Luka Dončić (Slovenija).

Svi košarkaši koji se nalaze na spisku i zaslužuju tu da budu, međutim, velika je nepravda učinjena prema Domantasu Sabonisu, sinu proslavljenog litvanskog igrača Arvidasa Sabonisa.

Litvanac igra sezonu karijere, beleži fenomenalne brojke (21,5p, 11,6sk, 5,7as), a opet treneri su odlučili da mu ne uruče poziv za prestižnu utakmicu.

Utisak je da su Sabonis ili Brogdon, obojica igrači Indijane, morali da dobiju poziv, ali tako nisu mislili šefovi stručnih štabovi NBA ekipa.

Na Zapadu nema mnogo iznenađenja, eventualno što nema Devina Bukera, međutim, bek Finiksa igra toplo-hladno pa i ne čudi toliko što nije u timu.

Kada je reč o debitantima, prvi put na Ol-star meču igraće Zek Lavin i Džulijus Rendl, kao i mlada zvezda u usponu Zajon Vilijamson.

Utakmica svih zvezda NBA igra se u Atlanti za nešto više od nedelju dana.

​► Jokić piše istoriju – prvi put u karijeri starter na Ol-staru!

Maestralni Jokić ubacio 41 poen u pobedi Denvera /video/

Nosio je srpsku zastavu na predstavljanju u NBA, a u drami je srušio velikog Lebrona /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala