Poslanik Dume: Ruski hakeri šablon za antiruske mitove i histeriju Amerike

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
„Neuhvatljivi“ ruski hakeri već su postali šablon za jačanje antiruske histerije u Americi, a sada još jedan antiruski mit pokušavaju da predstave kao realnost, kaže poslanik Dume Leonid Slucki povodom saopštenja američke kompanije „Majkrosoft“ o tome da postoje navodni dokazi o umešanosti Rusije u sajber napade u Americi.

On je dodao da nova američka administracija, kako se i predviđalo, nema nameru da odustane od politike obuzdavanja.

Predsednik „Majkrosofta“ Bred Smit izneo je tvrdnje da postoje dokazi koji ukazuju na umešanost Rusije u hakerski napad na klijente kompanije za računarsku bezbednost „Solar vinds“. Među žrtvama napada su brojne američke vladine agencije. Smit nije izneo nikakve konkretne dokaze za svoje tvrdnje.

Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2021
Majkrosoft i Gugl među najvećim donatorima Bajdenove inauguracije
„Saslušanja pred američkim Senatom završena su predvidljivim neosnovanim optužbama na račun Rusije. Predsednik  ‘Majkrosofta’ Bred Smit je tokom svog istupanja tvrdio da navodno ima dokaze o umešanosti Rusije u sajber napade, uključujući američke vladine agencije, ali nije mogao da ih navede. Ponovo pokušavaju da još jedan antiruski mit predstave kao stvarnost“, rekao je Slucki ruskim novinarima.

Prema rečima Sluckog, kolektivni Zapad igra nepoštenu igru i nema nameru da zaobiđe ni prevarantske metode ako se radi o Rusiji.

„Kao i obično, ponovo pretnje sankcijama i primenom uzvrtanih mera na sopstvene fejk informacije i provokacije. Ako je cilj stvaranje hegemonije, onda cilj opravdava sredstva, smatraju u Vašingtonu“, rekao je Slucki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala