Novinar Si-En-Ena primio rusku vakcinu u Moskvi

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv korone u Rusiji
Vakcinacija protiv korone u Rusiji  - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Dopisnik američke televizije „Si-En-En“ (CNN) u Moskvi Metju Čens saopštio je da se vakcinisao ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a taj trenutak je zabeležen u reportaži koja je objavljena na sajtu televizije.
„Nisam previše zabrinut zbog vakcinisanja ruskom vakcinom, jer su sprovedena velika klinička ispitivanja, koja su recenzirana u vodećem časopisu. Utvrđeno je da je vakcina u potpunosti bezbedna, a njena efikasnost je 91,6 odsto, što je veoma dobro“, rekao je američki novinar pre vakcinacije.

U reportaži se navodi da su predstavnici Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ pozvali snimateljsku ekipu „Si-En-Ena“ da se vakcinišu.

Značajno je to što mogu primiti vakcinu ovde, u Rusiji, iako uopšte ne spadam u kategoriju osetljivih“, dodao je novinar.

Novinari američke televizije takođe su posetili fabriku „Generium“ u Vladimirskoj oblasti, gde se proizvodi vakcina.

​Glavni naučnik je saopštio da se tu proizvodi „nekoliko miliona“ doza vakcine mesečno, istakavši da uskoro planiraju da povećaju obim proizvodnje na oko 10 ili 20 miliona doza mesečno. U reportaži se konstatuje da „potražnja u svetu za 'Sputnjikom Ve' nastavlja da raste“.

Rusija je registrovala prvu vakcinu na svetu protiv kovida 11. avgusta 2020. godine.

Saznajte više o ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V):

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala