Ni kraljevske porodice nemaju takvu: Ruski oligarh naručio novu jahtu od 145 metara /video, foto/

© Sputnik / Grigoriy Sysoyev / Uđi u bazu fotografijaOligarh Roman Abramovič
Oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Ruski milijarder Roman Abramovič ove godine će dobiti novu jahtu „Solaris“ dugu 145 metara, piše „Forbs“, pozivajući se na izvore na tržištu jahti.

Kako se navodi, plovilo se gradi u nemačkom brodogradilištu „Lojd verft“, gde je 2018. godine za Abramoviča napravljena luksuzna jahta „Luna“ duga 115 metara. Ona je kasnije prodata privatnom investitoru Farhadu Ahmedovu. Roman Abramovič poseduje i jahtu „Eklips“ dužine 162,5 metara.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

„Solaris“ je ekspediciona motorna jahta. Imaće osam paluba, lift, teretanu, heliodrom, džakuzi i bazen, piše portal. Raspolagaće sa 48 kabina u koje se može smestiti do 36 putnika i posada od 60 ljudi.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

Prema rečima sagovornika „Forbsa“, plovilo će biti spušteno na vodu sledeće sedmice. Jahta pripada takozvanoj klasi pomoćnih brodova.                                   

„'Solaris' će biti najveći i najekskluzivniji 'istraživač' na vodi. Ne postoje takvi pomoćni brodovi i malo je verovatno da će se u skorije vreme i pojaviti. Čak ni kraljevske porodice na Bliskom istoku nemaju takva plovila“, rekao je osnivač holdinga „Jaht harbour“ Dmitrij Semenihin.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Tom van Oossanen (@tomvanoossanen)

Prema njegovoj proceni, jahta bi mogla koštati od 250 do 300 miliona dolara, dok osnivač kompanije „Smart jaht“ Julija Skopcova smatra da bi cena mogla dostići do 450 miliona dolara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala