Nemački biznis: Dolaskom Bajdena na vlast, šanse za završetak „Severnog toka 2“ veće

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna" u luci Vismar
Brod za postavljanje cevi Fortuna u luci Vismar - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Nemački poslovni krugovi smatraju da nova američka administracija za vreme Džozefa Bajdena može „promeniti kurs“ i odustati od prakse primene eksteritorijalnih sankcija, navodi se u saopštenju šefa Istočnog komiteta nemačke privrede Mihaela Harmsa.
„Trenutno primećujemo da postoje sve veće šanse za postizanje sporazuma između savezne vlade i nove američke administracije po pitanju završetka 'Severnog toka 2'. Ukoliko Nemačka i Evropa žele da imaju stabilne cene energije, pouzdano snabdevanje energijom i ekološki prihvatljivu alternativu za ugalj i nuklearnu energiju, onda ne možemo sebi priuštiti da odustanemo od tog gasovoda“, rekao je Harms.

Sjedinjene Američke Države ranije su usvojile niz zakona koji podrazumevaju uvođenje sankcija protiv učesnika u projektu „Severnog toka 2“. Reč je o zakonima o suprotstavljanju protivnicima Amerike posredstvom sankcija i o zaštiti evropske energetske bezbednosti.

Nemačka je više puta saopštavala da eksteritorijalne sankcije SAD smatra nezakonitim. Kako su ranije pisali američki i nemački mediji, najmanje 18 evropskih kompanija je do sad izašlo iz projekta „Severni tok 2“ zbog američkih pretnji da će uvesti sankcije učesnicima u izgradnji gasovoda.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala