Moskva: Nećemo sedeti skrštenih ruku, imaćemo odgovor na nove sankcije Brisela

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Moskva će naći način da odgovori na nove sankcije Brisela i nije isključeno da će reakcija biti asimetrična, rekao je ambasador Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.
„U slučaju daljih destruktivnih poteza Evropske unije Rusija neće sedeti skrštenih ruku i naći će odgovarajući način i metod da odgovori na situaciju“, rekao je Čižov u emisiji TV „Rusija 24“.

To se može nazvati asimetričnim odgovorom ili kako god drugačije, ali ono što je neusminjivo jeste da ovakvi potezi neće ostati bez posledica, istakao je Čižov.

Podsetimo, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj potvrdio da su se ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu u ponedeljak dogovorili da prošire personalne sankcije Rusiji zbog situacije oko Navaljnog.

Sastanak Evropskog saveta održan je nešto više od dve nedelje posle Boreljove posete Moskvi od 4. do 6. februara.

Evropska unija smatra da je hapšenje Navaljnog, kao i zamena uslovne osude stvarnom u slučaju „Iv Roše“, politički motivisani. Brisel je više puta pozivao ruske vlasti da oslobode Navaljnog i podsećala na odluku Evropskog suda za ljudska prava iz 2018. godine.

Komentarišući odluku Brisela o proširivanju sankcija, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je to cirkus sa unapred pripremljenim scenarijom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala