Mamić ponovo uzburkao region: Katolik sam, ali ljubim svog prijatelja Porfirija /video/

© AP Photo / Andriy LukatskyZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Zdravko Mamić, bivši prvi čovek Dinama iz Zagreba, otkrio je da se družio sa novoizabranim partijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Nekadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski je nedavno izabran za patrijarha, a o toj temi je za banjalučku televiziju ELTA govorio Mamić.

„Ja sam oduševljen, dogodilo se nešto predivno, gledao sam izveštaj gde mu državnici čestitaju. Nije prošlo ni pola sata i pomislio sam da moram da nađem način da svom prijatelju čestitam“, rekao je Mamić.

U dahu je nastavio...

„Zazvonio mi je telefon i on mi se javio. Zvao me je Dule Savić, bio je pored njega, tu su bili još i neki zajednički projatelji. Porfirije se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam, Rekao sam da sam dirnut da se u trenutku slavlja i obaveza setio mene“.

Mamić je istakao i da mu je patrijarh Porfirije poručio da će se moliti za njega, a potom je ispričao i priču o tome kako su „feštali“.

„Sećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, sproveo kroz svlačionicu, a na Cvetnom trgu u Zagrebu smo pevali zajedničke pesme. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira na to što sam katolik, neću se libiti da ga posetim u Beogradu“, rekao je Mamić.

Patrijarh Porfirije je nedavno za Sputnjik u emisiji Dok anđeli spavaju govorio o zadacima koji ga očekuju, kako biti čovek i hrišćanin u „novoj realnosti“, službi u Zagrebu, emocijama koje ga obuzmu kad poseti Jasenovac, o pokojnima patrijarhu Pavlu, mitropolitu Amfilohiju i Vladeti Jerotiću:

► Savo: Protiv Hrvatske je bilo najteže; Deki: Svašta se dešavalo u Nemačkoj /video/

► Katai u avionu – Stanković saopštio spisak putnika za revanš sa Milanom

► Binić za Sputnjik: Piksiju je Srbija dala sve, oseća da treba da joj vrati

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala