Kovid pasoši podelili EU: Zemlje članice sutra donose odluku

CC0 / piksabej / Pasoš
Pasoš - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Evropski lideri će sutra održati sastanak kako bi se dogovorili oko sertifikata za građane Evropske unije koji su se vakcinisali protiv kovida.

Međutim, članice EU nisu jedinstvene po ovom pitanju.

Sada kada se vakcinacija zahuktava, pojedine vlade evropskih država, kao što su one u Grčkoj i Španiji, traže brzo usvajanje EU sertifikata za one koji su se već vakcinisali, da bi mogli slobodno da putuju, objavio je Rojters.

Plaža Trulos na Skijatosu - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2021
Grčka uvela digitalne potvrde o vakcinaciji, šta će tražiti turistima
Ipak, neke zemlje poput Francuske i Nemačke su uzdržanije jer bi odluka o sertifikatu vakcinaciju načinila obaveznom i značila bi diskriminaciju prema osobama koje iz određenih razloga ne smeju ili ne žele da se vakcinišu.

Francuska, gde je osećanje protiv vakcinacije posebno snažno, obećala je da neće primoravati svoje građane da se vakcinišu i smatra da je ideja o takvoj vrsti pasoša prerana.

Britanska agencija dodaje da je potrebno razjasniti detalje, kao što je da li bi potvrde o vakcinaciji trebalo da budu u digitalnoj formi, da važe na globalnom nivou, kao i kada bi ih trebalo izdavati, imajući u vidu da se primaju dve doze vakcine protiv korone.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala