Ko miri, a ko svađa Balkan /video/

Svet sa Sputnjikom 20.09.
Pratite nas
Suze za Panonskog mornara oplakivanog širom bivše Jugoslavije, glasovi podrške i poštovanja za novog poglavara SPC koji su se mogli čuti u regionu, ali i pomoć u vakcinama, makar bila i simbolična, koju je Srbija poslala Makedoniji i Crnoj Gori, vraćaju nadu da nisu pokidane sve niti među narodima Balkana.

Nije to nikakav žal za prošlošću niti jugonostalgija, već realne spone, životne i istorijske, koje nas vežu, hteli mi to ili ne. Jer uprkos devedesetim nije moguće netragom izbrisati decenije zajedništva. Može li se i kako ojačati svest o tome, ko to želi a ko to nikako neće? Koje su nam još dodirne tačke a šta nas deli i razdire, i ko to potpiruje? Mogu li nekad Srbi i Hrvati biti što i Nemci i Francuzi? Moraju li Makedonci da biraju srpsku ili bugarsku stranu? Ima li rešenja za identitetsku kvadraturu kruga u Crnoj Gori?

O odnosima u regionu u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Čedomir Antić, iz Građanskog odbora za ljudska prava u Zagrebu javiće nam se Zoran Pusić, video vezom idemo i u Skoplje odakle će nam se javiti književnica i predsednica Nacionalnog saveta Srba u Severnoj Makedoniji Gordana Jović Stojkovska, a iz Podgorice naš sagovornik biće direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije dr Vladimir Pavićević.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas sredom od 17 č. na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na Sputnjikovoj stranici na Fejsbuku, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala