Katalonija slavi zbog Barse i Pepa, Madridu je mir donela desna noga levog beka iz Francuske

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Ljubitelji fudbala u španskoj pokrajini Kataloniji radovali su se iz dva razloga tokom večeri u kojoj su Barselona u domaćem prvenstvu, te Pep Gvardiola u Ligi šampiona upisali dominantne pobede, dok je publika u prestonici, Madridu, strepela zbog ishoda duela Reala i Atalante u Bergamu.

Sjajan je tim „boginja provincije“, trener Đanpjero Gasperini već nekoliko sezona redefiniše pravila modernog fudbala, sa sjajnom, nesvakidašnjom postavkom igrača za današnje doba pravi probleme velikanima i dokazuje da „pravi fudbal“ još postoji.

​Ponovo su svi iz Bergama želeli da igraju fudbal, tim koji je toliko kompaktan da lako može da amortizuje tenzije zbog odlaska svog kapitena Papua Gomesa, ali samo do 17. minuta, kada je Remo Frojler crvenim kartonom naterao ekipu na vanredno stanje.

U takvim okolnostima Atalanta je odolevala do 86. minuta, Real je bez Karima Benzeme izgledao veoma loše, ali je iz reda za spas trenera Zinedina Zidana izleteo novi Francuz – levi bek Ferland Mendi koji je i svog mentora naterao na smeh neverice i iznenađenja zbog briljantnog šuta desnom nogom. 

​Nešto ranije, na stadionu Nou Kamp Barselona je podsetila na svoje najbolje dane, na vreme kada se govorilo samo o njenoj igri, a ne o sporednim stvarima, okolnostima, kriznom momentu i potrebama za menjanje kursa plovidbe.

Nije Elče najozbiljniji rival na svetu, daleko od toga, nalazi se na pretposlednjoj poziciji tabele La Lige, ali je to takmičenje, za razliku od srpskog, na tom nivou da apsolutno svako može da pobedi svakoga.

Sve je bilo kao nekada, za tri postignuta gola asistenti i strelci su bili fudbaleri i defanzivnog i veznog i napadačkog opredeljenja, uz utisak apsolutne kolektivne harmonije i savršenih uslova za igranje fudbala.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

„Slučajna devetka“ katalonskog kluba Martin Brajtvajt je u 48. minutu, posle sadržajnog, ali neefikasnog prvog poluvremena, asistirala je Lionelu Mesiju za njegov 507. gol u elitnom takmičenju španskog fudbala.

Dvadeset minuta kasnije novi pogodak za Argentinca pripremio je Frenki de Jong, sjajnim prodorom sa pozicije polutke i dodavanjem u srce šesnaesterca, gde je kapiten Barselone posle sebi svojstvene minijature zatresao mrežu.

Brajtvajt se kao protagonista pojavio i u 73. minutu, asistencijom za Đordija Albu, levog beka čija karijera na najvišem nivou traje i trajaće.

Dug rok trajanja ima i pokušaj Pepa Gvardiole da se domogne titule Lige šampiona sa Mančester sitijem, a korak ka završetku procesa započetog 2016. godine napravljen je u Nemačkoj, gde je sa jasnih i zasluženih 2:0 savladana Borusija iz Menhengladbaha.

Golovi su padali na vreme, Bernardo Silva je bio precizan u 29. minutu, Gabrijel Žezus u 65, uz još nekoliko dobrih prilika čime je Gvardiola potvrdio nameru da možda po prvi put iz drugog plana napadne pehar Lige šampiona.

​► Mamić ponovo uzburkao region: Katolik sam, ali ljubim svog prijatelja Porfirija /video/

► Nezaustavljivi Levandovski ostavio iza sebe Realovu ikonu

► Navijači bakljadom ispratili fudbalere Zvezde na megdan Milanu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala