Kako je Belorus ugasio nade Đokovićevog prijatelja

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Jagor Gerasimov, beloruski teniser, ostvario je najveću pobedu u karijeri pošto je savladao Endija Marija, bivšeg prvog igrača sveta.

Škot već godinama pokušava da se vrati na stari nivo igre, posle niza teških povreda i operacije kuka.

Ipak, Mari u tome ne uspeva, pa je u šesnaestini finala turnira u Monpeljeu za manje od dva sata poražen od Gerasimova, 83. igrača na svetu.

​„Moj prvi meč protiv Marija, u prošlosti smo bili u drugačijim ligama“, naveo je Gerasimov.

Tokom prvog seta je vođena velika borba, Gerasimov je u sedmom gemu napravio brejk, ali je Mari uspeo da se vrati već u narednom gemu uspeo da izjednači.

Set je otišao u taj-brejk, do osmog poena su igrači čuvali svoj servis, Gerasimov je propustio dve set lopte, potom je i Mari imao jednu priliku, a Gerasimov je tek četvrtu set loptu realizovao za 10:8.

Mari je potpuno pao u nastavku, Gerasimov je poveo sa 5:0, u šestom gemu je imao i meč loptu, ali je Škot ipak stigao do prvog gema u drugom setu.

Ipak, to je bilo sve što je uspeo da uradi, Gerasimov je u sedmom gemu uspeo da drugom meč loptom okonča duel, prvi Marijev od oktobra prošle godine.

Mari je trenutno 108. igrač sveta, a pre četiri i po godine bio je prvi na ATP listi i pretio je da žestoko ugrozi Novaka Đokovića, svog velikog prijatelja i čoveka sa kojim se poznaje još od detinjstva.

Veliko rivalstvo velikih prijatelja okončale su Marijeve povrede, nizale su se jedna za drugom, a kulminirale su ugrađivanjem veštačkog kuka, što je moglo da donese i ozbiljne posledice po Marijevo zdravlje, ali je on nastavio da se bavi tenisom, uprkos savetima lekara.

Đoković i Mari su se dosad sastali 36 puta, srpski teniser je ostvario 25 pobeda i nije izvesno da će oni ikada više ukrstiti rekete, s obzirom na to da, kao što je rekao Gerasimov – „više nisu ista liga“.  

​► Ćerka teniske šampionke je krenula očevim stopama i razbija košarku /video/

► „To što su uradili Novaku je nečuveno, sramota me je“

► „Kada se braća Srbi, članovi ‚Noćnih vukova‘, sretnu sa Noletom u Australiji...“ /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala