Honduras registrovao vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Honduras je registrovao rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) po ubrzanoj proceduri, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.
„Ruski fond za direktne investicije objavljuje da je rusku vakcinu protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’ registrovala Zdravstvena regulatorna agencija Republike Honduras. Registracija vakcine izvršena je po ubrzanoj proceduri“, ističe se u saopštenju Fonda.

​„‘Sputnjik Ve’ je vakcina za čitavo čovečanstvo i njegovo odobrenje u 36 zemalja naglašava njen važan doprinos globalnoj borbi protiv pandemije. Honduras se pridružio nizu latinoameričkih država koje su odobrile upotrebu ‘Sputnjika Ve’ i mi smo spremni da podržimo partnere u zaštiti stanovništva jednom od najboljih vakcina na svetu“, izjavio je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

Honduras je 36. zemlja koja je odobrila vakcinu „Sputnjik Ve“. Preparat je jedan od tri svetske vakcine protiv virusa korona po broju odobrenja državnih regulatora.

Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Švajcarski mediji: Ruska vakcina je postala izvozni hit

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala