Dmitrović: Neko je pokušao da me ubije

© Sputnik / Foto SputnjikRatko Dmitrović ministar za brigu o porodici i demografiju
Ratko Dmitrović ministar za brigu o porodici i demografiju - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2021
Pratite nas
Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović okarakterisao je kao klasičan pokušaj ubistva to što je neko odvrnuo šrafove na točkovima njegovog automobila.

„Bila su dva pokušaja moje likvidacije 90-ih u Hrvatskoj. Krajem 1995. u Beogradu, odustalo se, u zadnji čas, od plana da budem ubijen. Dva svedoka još su živa. Kome danas treba moje ubistvo?“, napisao je Dmitrović na Tviteru i dodao:

„Odvrtanje šrafova na prednjim točkovima mojih kola, pre dva dana, klasičan je pokušaj ubistva“.

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo za brigu o porodici, navodeći da je za vreme službenog puta ministra Dmitrovića u toku vožnje primećeno da je neko olabavio šrafove na prednjim točkovima službenog vozila kojim se vraćao iz Niša.

Dmitrović je, kako se navodi, u ponedeljak boravio u službenoj poseti gradu Nišu, a problem je primećen nakon što je ka Beogradu krenuo službenim vozilom „škoda superb“, kojim je upravljao vozač Vlade Srbije.

„Na izlazu iz Niša, a pre uključenja na auto-put za Beograd, vozač i ministar osetili su čudan zvuk koji je dolazio s prednje strane vozila. Zaustavili su kola i ustanovili da su na prednjem levom točku odvrnuti svi šrafovi, od kojih su tri pala na zemlju pri samom dodiru. Na desnom prednjem točku šrafovi su bili olabavljeni“, kaže se u saopštenju.

Po elementarnoj tehničkoj proceni, tako nešto ne može da se dogodi samo od sebe, odnosno da je, kako se ukazuje u saopštenju, moguće jedino delovanjem ljudskog faktora.

„Srećom, ministar Dmitrović je na vreme prekinuo vožnju koja je mogla da se okončana tragično. Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na ovom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala