„Zašto bi sada iko primio vakcinu?“: Američka agencija na udaru kritika zbog teksta o vakcinaciji

© Fotolia / DDRockstarVakcina
Vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Američki mejnstrim mediji na udaru su kritika zbog objavljivanja članka u kojem se Amerikancima govori da se život neće vratiti u normalu čak i nakon što svi prime vakcine protiv kovida 19. Kritičari tvrde da poruka obeshrabruje proces vakcinacije.

U članku američke agencije AP objavljenom u subotu, a koji su preneli mnogi mediji, autorka Loran Nergard, koja se bavi medicinskim temama, otvoreno je rekla čitaocima da ne očekuju da će baciti zaštitnu masku i da će se vratiti normalnim aktivnostima pošto se vakcinišu protiv virusa korona

Panorma Vatikana - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Ili vakcina ili otkaz: Vatikan doneo uredbu o obaveznoj vakcinaciji

„To će za mnoge ljude biti razočaranje, ako ne i šok“, dodala je ona.

Poruka nije dobro prošla kod čitalaca, koji su upozorili medije da će tvrdnje koje raspršuju nadu o brzom povratku u normalu poslužiti samo u odvraćanju Amerikanaca od vakcine.

„Ova poruka neće podstaći skeptike na vakcinaciju. Učiniće upravo suprotno“, tvrdi jedan korisnik društvenih mreža, dok je novinarka Kristin Rasel upitala: „Zašto bi neko primio vakcinu nakon čitanja ovog teksta?“

Druge medijske ličnosti su poruku nazvale toksičnom i verovatno najvećom opasnošću koju trenutno imamo za javno zdravlje i tvrde da bi prava poruka trebalo da bude da će vakcinacija dovesti do brzog povratka u život kakav je bio pre karantina i policijskog časa.

Ljudi iz celog sveta odavno su uvereni da će masovna vakcinacija okončati restriktivne mere. Tokom skoro godinu dana pandemije kovida 19, tvrdilo se da se život možda neće vratiti u normalu najmanje nekoliko godina - ako se uopšte i vrati.

Kolebanje oko primanja vakcine postalo je sve veća briga medicinskih zvaničnika i javnih ličnosti koje podržavaju masovnu vakcinaciju protiv kovida 19, a izveštaj Pew Research iz decembra pokazao je da se 39 odsto Amerikanaca, više od 100 miliona ljudi, protivi primanju vakcine. U Velikoj Britaniji i SAD angažovane su popularne ličnosti kako bi se promovisala korisnost vakcinacije u tim zemljama, piše RT.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala