Uhapšena supruga kralja droge: Lepotica „pala“ zbog narkotika i bekstva iz zatvora /video, foto/

© AP Photo / Mark LennihanEma Koronel Aispuro (levo), supruga Hoakina El Čapa Guzmana
Ema Koronel Aispuro (levo), supruga Hoakina El Čapa Guzmana - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Ema Koronel Aispuro, bivša pobednica takmičenja lepote u Americi i žena kralja droge Hoakina „El Čapa“ Guzmana, uhapšena je u SAD zbog šverca narkotika i plana za bekstvo iz zatvora.

Aispuro (31), koja ima dvojno državljanstvo SAD i Meksika, uhapšena je u Djuls međunarodnom aerodromu u gradiću Šantili u američkoj državi Virdžiniji, saopštile su vlasti SAD, prenosi RT.

Supruga „El Čapa“, koja se za njega udala sa 18 godina, optužena je za zaveru u distribuciji kilograma heroina, pet ili više kilograma kokaina, tonu marihuane i pola kilograma meta.

Takođe, tereti se da je učestvovala u dva pokušaja da izvuče svog supruga iz zatvora, od kojih je jedno „El Čapovo“ bekstvo iz meksičkog zatvora kroz tunel dug kilometar i po 2015. godine. Na teret joj se stavlja i učešće u pokušaju njegovog bekstva 2016. godine, pošto je bio uhvaćen posle prvog bekstva.

© AP Photo / Seth WenigEma Koronel Aispuro, supruga Hoakina El Čapa Guzmana
Uhapšena supruga kralja droge: Lepotica „pala“ zbog narkotika i bekstva iz zatvora /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Ema Koronel Aispuro, supruga Hoakina El Čapa Guzmana

Pokušaj bekstva iz 2016. je propao kada su zatvorske vlasti otkrile ulaz u započeti tunel.

Jedan od osnivača čuvenog kartela Sinaloa tada je zatražio da bude izručen u SAD zbog loših uslova u meksičkim zatvorima. Izručen je u januaru 2017. godine i sada služi doživotnu zatvorsku kaznu, plus 30 godina, pošto je osuđen po 10 tačaka optužnice za šverc droge i zaveru za ubistvo.

Iako je „El Čapo“ ozloglašen kao vođa kartela i jedan od kraljeva droge, njegova supruga nije dovođena u vezu sa kriminalom, sve dok je 2019. jedan od njegovih saradnika Damaso Lopez Nunjez nije označio kao jednog od ključnih učesnika bekstva iz zatvora 2015. godine.

U međuvremenu, ona je pokušala da zaradi na slavi svog supruga, lansirajući modnu liniju sa njegovim imenom, ali i učestvujući u jednom rijalitiju.

Inače, Ema Koronel Aispuro je i zvezda Instagrama, pošto njen profil na toj društvenoj mreži prati gotovo pola miliona ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala