UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaUEFA
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je disciplinsku istragu zbog meča šesnaestine finala Lige Evrope u kojem su Crvena zvezda i Milan odigrali 2:2 u Beogradu.

UEFA je u svom saopštenju navela da je pokrenula istragu, ali nije precizirala tačno zbog čega.

Ipak, više je nego jasno da su problem napravile uvrede upućene napadaču Milana Zlatanu Ibrahimoviću na nacionalnoj osnovi od strane neimenovanog navijača, zbog kojih se Zvezda izvinila Šveđaninu bosanskohercegovačkog porekla.

„Prema Članu 31 UEFA Disciplinskog pravilnika, danas je etički i disciplinski inspektor dobio zadatak da istraži incidente koji su se desili tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, odigrane 18. februara 2021. godine u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu biće pravovremeno dostupno“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, crveno-beli su u svom saopštenju naveli da će uz pomoć nadležnih organa uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se odgovorni krivac za vređanje Ibrahimovića pronašao.

Kakva god odluka UEFA bila ona neće uticati na revanš meč šesnaestine finala, koji je na programu u četvrtak od 21.00 u Milanu. Ukoliko Zvezda uspe da iznenadi Rosonere i plasira se u narednu fazu, moguće je da posledice snosi u narednom domaćinstvu, a nije isključeno ni da se potencijalna kazna prenese u narednu sezonu.

„Nisam pogrešio sa Ibrahimovićem, čuo sam za Pavkova“

Gnusne psovke ka Ibrahimoviću; Zvezda: Primitivni pojedinac...

Inter je gazda Milana – Zvezda bi mogla da iskoristi očajnu formu roso-nera

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala