Tviter uklonio sto „ruskih“ naloga

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaLogo društvene mreže Tviter na ekranu telefona
Logo društvene mreže Tviter na ekranu telefona - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Kompanija „Tviter“ saopštila je da je uklonila sto naloga koji su navodno povezani sa Rusijom, optužujući ih za kršenje pravila platforme.

Kako se navodi u saopštenju, radi se o dve grupe naloga. Prva se sastoji od 69 naloga koji su navodno povezani sa ruskim vlastima, a uz pomoć kojih su sprovođene aktivnosti usmerene na „slabljenje stabilnosti i pouzdanosti NATO-a“.

Druga grupa obuhvatala je 31 nalog navodno povezan sa ruskom „Agencijom za istraživanje interneta“, preko kojih su navodno sprovođene akcije „usmerene protiv Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije“.

U saopštenju se dodaje da su uklonjeni i neki nalozi povezani sa Iranom i Jermenijom. Mreža od 238 iranskih naloga optužena je za pokušaj ometanja javne rasprave na američkim predsedničkim izborima u oktobru 2020. godine.

Ranije su društvene mreže Tviter i Fejsbuk više puta blokirale naloge povezane sa Rusijom. U junu 2020. godine je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala američke internet platforme da preispitaju svoje pristupe u svetlu blokiranja naloga projekta „Lideri Rusije“ i drugih naloga iz Rusije. Prema njenim rečima, restriktivne mere rukovodstva društvenih mreža imaju karakter politički obojene cenzure.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala