Tihanovska: Protesti u Belorusiji nisu zamrli

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska na predizbornom mitingu u Minsku
Predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska na predizbornom mitingu u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Protesti u Belorusiji nisu zamrli, već se promenio njihov oblik, masovne neodobrene akcije biće nastavljene na proleće, izjavila je liderka beloruske opozicije i bivši predsednički kandidat Svetlana Tihanovska.
„Protesti u Belorusiji nisu zamrli. Promenila se slika, promenio se oblik protesta. Ali protestni pokret, protestno raspoloženje nigde nisu nestali“, rekla je Tihanovska u intervjuu novinaru Dmitriju Gordonu koji je objavljen na Jutjubu.

Opozicionarka je primetila da je trenutno u zemlji „vreme partizanštine“, ljudi ne mogu „da deluju otvoreno“, jer je „to direktan put do zatvora“.

Na pitanje da li će se masovni protesti u zemlji nastaviti na proleće, Tihanovska je odgovorila: „Mislim da hoće”.

Masovni protesti opozicije u Belorusiji počeli su 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala