Rusija predstavila najnoviji amfibijski oklopni transporter BT-3F /video/

Rusko oklopno vozilo BT-3F - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Ruski oklopni transporter za marince BT-3F, koji je napravio holding „Visokoprecizni sistemi“ (deo „Rosteha“) u stanju je da doveze do obale 14 padobranaca pod punom opremom. Ruski novitet je predstavljen na Međunarodnoj izložbi naoružanja „IDEKS-2021“ u Abu Dabiju, prenosi televizija „Zvezda“.
„Prednosti ovog vozila su veliki kapacitet unutrašnjeg prostora gde se može smestiti 14 padobranaca, ne računajući dva člana posade“, rekao je zamenik izvršnog direktora fabrike „Kurganmašzavod“, gde je vozilo napravljeno, Roman Hromov.

Vojno vozilo je opremljeno stabilizovanim mitraljezom na daljinsko upravljanje kalibra 12,7 sa termovizijskim nišanom. To pretvara vozilo ne samo u sredstvo za prevoz vojnika, nego i u zastrašujuću borbenu jedinicu. BT-3F je izgrađen na bazi vojnog vozila BMP-3.

„Trenutno se vozilo testiranja, nakon čega je planirana isporuka jednom od kupaca koji je već potpisao ugovor preko 'Rosoboroneksporta'. Očekuju se i dalja državna testiranja za Ministarstvo odbrane Rusije i kasnije primanje u sastav naoružanja“, dodao je Hromov.

Za vojno vozilo, kako je istakao, zainteresovane su i pomoćne jedinice, među kojima su vezisti, vojni lekari i ostali. Hromov objašnjava da su u početnoj fazi planirali da predlažu da se BT-3F koristi kao platforma za različitu opremu.

Ruski gusenični oklopni transporter predviđen je za transport marinaca, pripadnika obalske straže i kopnenih snaga, kao i za vatrenu podršku.

 

BT-3F ima motor UTD-29 od 500 konjskih snaga, zahvaljujući kojem može da razvije brzinu do 70 kilometara na sat. Brzina na vodi iznosi deset kilometara na sat. Domet vožnje na kopnu je 600 kilometara, a na vodi vozilo može da provede sedam sati bez dopune goriva.

Vozilo je teško 18,9 tona, a oklop obezbeđuje potpunu zaštitu od mitraljeza velikog kalibra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala