Rusija: Amerika pokušava da se umeša u verska pitanja na Krimu

© REUTERS / StringerPripajanje Krima Rusiji
Pripajanje Krima  Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Američki kongresmeni pokušavaju da se umešaju u religiozna pitanja na Krimu u geopolitičke svrhe, navodi se u saopštenju ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama.
„Američki zakonodavci nastavljaju da se cinično mešaju u religiozna pitanja na Krimi i u Ukrajini. Privrženost slobodi veroispovesti koristi se kao politički slogan. Oni ponovo pokušavaju da nametnu logiku eksteritorijalne primene nacionalnog zakonodavstva. Neprihvatljivo je da iskorišćavaju osećanja i veru miliona ljudi u geopolitičke svrhe“, ističe ruska strana.

​Ambasada je takođe objavila nacrt zakona koji je krajem januara predstavljen Predstavničkom dom Kongresa SAD. Prema mišljenju autora zakona, „Rusija i oružane grupe, koje su pod kontrolom Rusije, krše slobodu veroispovesti u Ukrajini“. Kongresmeni tvrde da se ti prekršaji beleže u Donbasu i na Krimu, ignorišući činjenicu da je Krim sastavni deo Rusije.

 Zakonodavci traže od američke administracije da preduzme odgovarajuće mere. Oni računaju i na to da će vlasti razmotriti pitanje o uključivanju Rusije na američki spisak država koje, prema mišljenju Vašingtona, najokorelije krše slobodu  veroispovesti.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala