Prva partija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ stigla u San Marino

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine protiv kovida "Sputnjnik Ve"
Proizvodnja ruske vakcine protiv kovida Sputnjnik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Prva partija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) stigla je u San Marino, saopštili su novinarima u ruskoj ambasadi u toj zemlji.
„Sporazum između Republike San Marino i Ruskog fonda za direktne investicije o isporukama ruskog preparata još jedan je dokaz tradicionalno čvrste i konstruktivne saradnje između dve zemlje. San Marino je 30. zemlja u svetu koja se uverila u efikasnost ruskog preparata protiv virusa korona“, naveli su u ambasadi.

Podsetimo, San Marino je 19. februara odobrio primenu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i tako je postao trideseta zemlja sveta koja je to učinila.

Vakcina „Sputnjik Ve“ ranije je odobrena u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmeniji, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, Gvineji, Tunisu.

Ruska vakcina je registrovana i u Jermeniji, Meksiku, Nikaragvi, Republici Srpskoj, Libanu, Mjanmaru, Pakistanu,Mongoliji, Bahreinu, Crnoj Gori, San-Vinsenteu i Grenadinima, Kazahstanz, Uzbekistanu i Gabonu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala