Podružnica nemačke osiguravajuće kompanije raskinula ugovor sa „Severnim tokom“

© Sputnik / Ekaterina Solovьeva / Uđi u bazu fotografijaObjekti gasovoda "Severni tok 2" u gradu Ljubmin u Nemačkoj
Objekti gasovoda Severni tok 2 u gradu Ljubmin u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Ogranak kompanije grupe „Minhener Rik“ prekinuo je ugovor sa „Severnim tokom 2“, izjavio je portparol ove minhenske kompanije za reosiguranje Frank Cigler za Sputnjik.
„Radi se o našoj podružnici ‘Mjunik re sindikejt’ u Londonu, ona je imala ugovor i on je raskinut, to mogu da potvrdim“, rekao je sagovornik.

Cigler nije izneo nikakve druge detalje.

Grupa kompanija Minhener Rik“ bavi se reosiguranjem nemačkih i međunarodnih osiguravača. Kompanija „Nord strim 2 AG“ je operater projekta „Severni tok 2“, a „Gasprom“ je jedini akcionar preduzeća.

Gasovod „Severni tok 2“

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Gasovod Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Poljska i Ukrajina pozvale Bajdena da stavi tačku na „Severni tok 2“

Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU. SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine, usled čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila primorana da zaustavi radove na polaganju cevi.

U ponedelja je Vašington stavio na još jedan sankcioni spisak brod za polaganje cevi „Fortuna“, koji radi na izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, i njegovog vlasnika – kompaniju „KVT-RUS“.

U decembru 2020. godine „Fortuna“ je položila 2,6 kilometara cevi u nemačkim vodama. Ostalo je da se postavi još 120 kilometara u vodama Danske i oko 28 kilometara u vodama Nemačke.

Ruske vlasti su više puta isticale da je „Severni tok 2“ čisto komercijalni projekat. Moskva je saopštila da će završiti izgradnju gasovoda uprkos spoljnim pritiscima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala