Piksi emotivno o filmu „Dara iz Jasenovca“: To ne sme da se zaboravi, to je dug prema tim žrtvama

© AFP 2023 / /OMAR SALEMDragan Stojković
Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi koji će uskoro i zvanično postati selektor fudbalske reprezentacije Srbije, gostovao je u programu TV Prva i pričao je emotivno o filmu „Dara iz Jasenovca“ koji je naciji naterao suze na oči zbog surovosti i načina na koji su stradale brojne žrtve u Drugom svetskom ratu u ozloglašenom logoru u Hrvatskoj.

Naravno, budući selektor „orlova“ pričao je o planovima i tome da će patriotski duh biti jedan od ključnih faktora na putu ka uspehu generacije koju će probati da odvede na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Dragan Stojković je istakao da će zahtevati od svojih igrača i saradnika da ginu za grb, zastavu i himnu, te da mu se kao nekome ko je živeo dugo godina u inostranstvu, dopadaju mnoge stvari koje vidi u Srbiji.

​Pričajući iskreno i emotivno o filmu „Dara iz Jasenovca" u režiji Predraga Gage Antonijevića, koji je danima udarna tema u Srbiji i domaćim medijima, Piksi se zapitao zbog čega se tako nešto godinama krilo.

„I Dara se pojavila, neko je morao tu priču da kaže, eto i to je pozitivno, zašto da se kriju takve stvari? Ko to nije smeo da kaže ništa o tome tolike godine?“, istakao je Stojković i nastavio.

„To je nešto što je naša istorija, te žrtve, to ne sme da se zaboravi. To je dug prema tim žrtvama. To su činjenične stvari koje su se desile, tako ja to vidim“, istakao je Piksi i obećao da će učiniti sve da „orlovi“ posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, odlete na Mundijal naredne godine.

► Rusija ne zaboravlja svoju legendu iz Srbije, ali je to Srbija, nažalost, uradila /video/

► Savo: Protiv Hrvatske je bilo najteže; Deki: Svašta se dešavalo u Nemačkoj /video/

► Piksi: Srbiji nedostaje nešto, krv mora da vri

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala